DuvTeatern, Resonaarigroup ja Girls’n Qvinns -kuoro kutsuvat yhteisesitykseensä

10.10.2018

Esityksessä nähdään kaksi teosta, jotka molemmat perustuvat DuvTeaternin näyttelijöiden kirjoittamiin teksteihin.

DuvTeatern, musiikkiryhmä Resonaarigroup ja Girls’n Qvinns -kuoro kutsuvat mukaan yhteiseen esitykseen. Esitys on kaksiosainen ja koostuu DuvTeaternin ja Resonaarigroupin Drömmar och Arbete (Unelmat ja työ) -esityksestä sekä Girls’n Qvinnsin kuoroesityksestä När broarna brister (Kun sillat murtuvat).

Molemmat teokset perustuvat DuvTeaternin näyttelijöiden kirjoittamiin teksteihin. Esitys nähdään kaksi kertaa saman illan aikana. Esityksen kesto on noin yksi tunti ja se esitetään ruotsiksi.

 

Sagor och sånger i november
DuvTeatern, Resonaarigroup ja Girls’n Qvinns

Tiistai 13.11 klo 18 ja 20
Juhlasali, SFV-huset G18, Yrjönkatu 18, Helsinki

 

 

Tarinat omasta unelma-ammatista

Drömmar och arbete -esityksen takana ovat DuvTeatern ja Resonaarigroup. Esitys on saanut alkunsa DuvTeaternin ensemblen käymästä keskustelusta, jossa he pohtivat miten voi tuntea olevansa osallisena yhteiskunnassa.

Ryhmän mielestä työ on tärkeää – mahdollisuus työskennellä, olla osa työympäristöä ja saada työskennellä haluamallaan tavalla. DuvTeaternin näyttelijät ovat kirjoittaneet omat tarinansa unelma-ammatistaan. Tästä syntyi esitys yhdessä koreografi Carl Knifin ja ohjaaja Mikaela Hasánin kanssa.

Livemusiikista vastaa Resonaarigroup-yhtye. Ryhmä toimii osana Resonaaria, joka on kansainvälisesti tunnettu asiantuntijakeskus ja n. 300 oppilaan musiikkikoulu.

Vuodesta 1999 lähtien DuvTeatern on tehnyt omia tulkintoja tunnetuista klassikoista, oopperasta, lastenteatterista, performansseista jne. Taiteelliset tuotannot rakentuvat työryhmän omien ideoiden ja intressien pohjalta ja ne luodaan yhteistyössä muiden teattereiden ja vierailevien taiteilijoiden kanssa. DuvTeaternissa kohtaavat kehitysvammaiset ja ei-kehitysvammaiset näyttämötaiteilijat.

 

Näyttelijöiden runot sovittuna kuorolle

Kuoroesitys När broarna brister pohjautuu DuvTeaternin näyttelijöiden kirjoittamiin runoihin, jotka Emma Raunio on sovittanut Girls’n Qvinns -kuorolle. Girls’n Qvinnsin esittämät runot ovat kirjoittaneet Ragnar Bengtström, Yvonne Heins, Victor Lehtinen, Irina von Martens, Tanya Palmgren, Lotte Schauman ja Elias Simons.

Emma Raunio löysi nämä runot nähdessään DuvTeaternin ja Klockriketeaternin runoesityksen Den Brinnande Vargen vuonna 2014. Kun Girls’n Qvinns pyysi talvella 2017 Rauniota säveltämään heille jotain uutta, hän päätyi sovittamaan kuorolle neljä DuvTeaternin runoa.

Girls’n Qvinns on 35 laulajasta koostuva naiskuoro Raaseporista. Kuoron johtajana toimii Monica Henriksson.

 

Lisätiedot

DuvTeatern
DuvTeaternissa kohtaavat kehitysvammaiset ja ei-kehitysvammaiset näyttämötaiteilijat.
duvteatern.fi

Resonaari
Resonaari on kansainvälisesti tunnettu asiantuntijakeskus ja noin 300 oppilaan musiikkikoulu.
resonaari.fi

Kuvat Tani Simberg