Down-urheilijoiden avoimet EM-kilpailut Tampereella 24. – 29.7.2019

07.03.2019

Yleisurheilun ja pöytätenniksen EM-kilpailuihin odotetaan noin 70 urheilijaa ympäri Eurooppaa ja osin ulkopuoleltakin. Mukaan ehtii vielä!

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU järjestää yhteistyössä tamperelaisseurojen Pyrinnön ja PT 75:n kanssa down-urheilijoiden avoimet Euroopan mestaruuskilpailut yleisurheilussa ja pöytätenniksessä 24. – 29. heinäkuuta 2019 Tampereella.

Yleisurheilumitaleista kilpaillaan 26. – 28.7. Ratinan stadionilla ja pöytätenniksessä samoina päivinä Varalan Urheiluopistolla. Kisoihin odotetaan noin 70 urheilijaa ympäri Eurooppaa ja osin ulkopuoleltakin.

Urheilija Eliel Nikkola pituushyppypaikan lähellä. Kuvaaja Lauri Jaakkola / Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU
Urheilija Eliel Nikkola, kuvaaja Lauri Jaakkola / Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU.

 

Eliel Nikkola odottaa innolla EM-kilpailuja

Tamperelaista Vehmaisten Urheilijoita edustava Eliel Nikkola, 20, on tuore downien yleisurheilun MM-pronssimitalisti 3-ottelusta (100 m, pituus, kuula) syksyllä Madeiralla järjestetyistä kisoista. Nikkola on innoissaan edessä siintävistä kotikisoista:

”Tuntuu hienolta, että meidän down-urheilijoiden isot kisat on täällä Tampereella! Odotan, että kisat menisivät hyvin ja kaikilla olisi kivaa”, Nikkola toteaa ja mainitsee henkilökohtaisesti tavoittelevansa kisoista uusia ennätyksiä ja mitaleita.

Yleisurheilua 11 vuotta harrastanut Nikkola osallistuu Tampereen kisoissa 3-ottelun lisäksi 100 metrille, pituushyppyyn ja kuulaan.

”Jaksan ja haluan treenata paljon. Kuuntelen valmentajan neuvoja ja yritän aina parhaani”, Nikkola luettelee vahvuutensa.

Vielä ehtii mukaan

Suomesta kisoihin tulee osallistumaan näillä näkymin hieman alle kymmenen yleisurheilijaa. Pöytätenniksessä ei ennakkoilmoittautuneissa vielä suomalaisurheilijoita ole, mutta mukaan ehtii vielä.

Suomessa järjestettävät kisat toimivat matalan kynnyksen mukaantuloväylänä kansainvälisen down-urheilun pariin. Kisoista kiinnostuneet – joko yleisurheilun tai pöytätenniksen osalta – voivat ottaa yhteyttä kisojen pääsihteeri Jukka Lahteen.

Lisätiedot EM-kilpailuista:
pääsihteeri Jukka Lahti, puh. 045 139 7373,
jukka.lahti@vammaisurheilu.fi

 

Down-urheilijoiden avoimet Euroopan mestaruuskilpailut järjestetään 24. – 29. heinäkuuta 2019 Tampereella. #yleisurheilu #pöytätennis Mukaan ehtii vielä ilmoittautua! #DowninOireyhtymä #kehitysvamma


Pääkuvassa: Juho Oksman tyontää kuulaa. Kuvaaja Lumi Nikkola.