Äänikirja avaa ovet kirjojen maailmaan

18.10.2021

Celia-äänikirja voi auttaa, kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa. Saat Celian äänikirjapalvelun käyttöösi yleensä kirjastosta.

Onko tekstin lukeminen sinulle vaikeaa esimerkiksi lukivaikeuden, kehitysvamman tai näön heikentymisen vuoksi? Kokeile äänikirjaa, se avaa ovet kirjojen maailmaan.

Celia tuottaa satoja äänikirjoja vuodessa. Palvelun kautta on lainattavissa kymmeniä tuhansia maksuttomia kauno- ja tietokirjoja.

Celian käyttäjäksi voi liittyä useimmiten omassa lähialueen kirjastossasi. Palvelun käyttäjänä voit lainata ja kuunnella äänikirjoja verkon kautta. Palvelu toimii tietokoneella, tabletilla ja kännykällä.

 

Kehitysvamma oikeuttaa lainaamaan äänikirjoja

Celian palvelut on tarkoitettu kaikille, joille painetun tekstin lukeminen on vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi hankalaa.

Celian tuottamia äänikirjoja voivat käyttää kaikki henkilöt, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa esimerkiksi lukivaikeuden, näön heikentymisen, kehitysvamman, cp-vamman, lihassairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi.

Kun liityt Celian äänikirjapalvelun käyttäjäksi kirjastossa, sinun ei tarvitse esittää todistusta tai lausuntoa lukemisen vaikeudesta. Oma suullinen ilmoitus asiasta riittää.

 

Liity äänikirjojen käyttäjäksi omassa kirjastossasi

  1. Lähes kaikissa Suomen kunnissa on kirjasto, jossa voi liittyä Celian asiakkaaksi. Kaikki kirjastot eivät tarjoa palvelua, joten kysy oman lähikirjastostasi tilannetta.
  2. Kysy kirjastosta, tarvitseeko Celian äänikirjapalveluun rekisteröitymistä varten varata aika.
  3. Kirjaston henkilökunta kertoo Celian äänikirjojen käytöstä ja palvelun käyttöehdoista ja myöntää tunnukset palvelun käyttöön. Saat tunnukset sähköpostiisi.
  4. Kirjallista todistusta lukemisesteestä ei kysytä. Olet käyttäjänä itse vastuussa siitä, että noudatat Celian käyttösääntöjä. Et tarvitse myöskään kirjastokorttia.

 

Celia

Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, muun muassa äänikirjoina ja pistekirjoina, yhteistyössä kirjastojen ja kustantajien kanssa. Celia on osa opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaa.

Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on sairauden tai vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjäksi voi liittyä kirjastossa.

Lähde, lisätietoja
Celia.fi


Kuva: Celia