Carl Knif Companyn ja DuvTeaternin uusi yhteistyö

19.09.2022

Nykytanssiryhmä Carl Knif Company ja moninkerroin palkittu DuvTeatern luovat tänä syksynä yhdessä uuden tanssiteoksen. Lipunmyynti alkaa 1. syyskuuta, paikkoja on rajoitetusti.

Carl Knif on vaikuttanut DuvTeaternin tuotannoissa aiemmin sekä tanssijana että koreografina. Två duetter -tanssiteos on Knifin oman nykytanssiryhmän Carl Knif Companyn ja DuvTeaternin yhteistuotanto, joka syventää yhteistyötä entisestään. Två duetter -teos koostuu kahdesta omaleimaisesta duetosta, Vardag ja Sense of Hope. Esityskielet ovat englanti ja non-verbaalinen ilmaisu.

”Olen iloinen, että yhteistyöni DuvTeaternin kanssa jatkuu näiden kahden dueton myötä. Luomme yhdessä kaksi teosta, jotka pohjautuvat omakohtaisuuteen eri tavoin,” Carl Knif sanoo.

Vardag on duetto, jonka Carl Knif on luonut yhdessä Pia Renesin kanssa. He esittävät teoksen yhdessä. Esitys tarkastelee arkipäivää Renesin näkökulmasta. Katsojat tutustuvat hänen rutiineihinsa, harrastuksiinsa ja työhönsä. Viikon aikataulun rakenne, värikoodit ja rytmi muuttuvat esityksessä musiikiksi ja liikkeeksi. Arkisesta tulee runollista ja pienestä isoa tässä intiimissä, aikaa ja sen olemusta tutkivassa teoksessa.

Sense of Hope on duetto, jonka Carl Knif on luonut yhdessä Emil Nordmanin ja Eero Vesterisen kanssa. Omaelämäkerrallisen teoksen lähtökohta on Nordmanin omissa yksinäisyyden ja ulkopuolisuuden kokemuksissa. Teos haluaa kuitenkin vakavasta tematiikastaan huolimatta luoda tekstin ja tanssin kautta valoa ja lämpöä. Voimmeko tehdä sovinnon menneisyytemme kanssa? Kuinka löydämme tiemme takaisin valoon? Näihin kysymyksiin esitys ottaa kantaa.

”Olen ollut masentunut ja viettänyt paljon aikaa itsekseni yli 10 vuoden ajan, mutta DuvTeaternissa olen saanut uuden intohimon tanssia kohtaan. Ja Callen avulla ideoistani syntyy nyt esitys. En halua enää istua varjossa. Ehkä muilla on ystäviä tai sukulaisia, jotka käyvät läpi vaikeuksia? Toivon, että voin rohkaista jotakuta yleisössä,” Emil Nordman sanoo.

Syksyn aikana DuvTeatern tuo ensi-iltaan myös Christoffer Strandbergin ohjaaman komedian Näkterbaren. Esitys perustuu siinä esiintyvien näyttelijöiden luomiin hahmoihin. Produktiot esitetään rinnakkain marras- ja joulukuussa. Esityksen kieli on ruotsi.

Liput

Två duetterin ja Näkterbarenin ensi-ilta on 26. marraskuuta 2022 DuvTeaternin studiossa G18:ssa, osoitteessa Yrjönkatu 18, Helsinki. Esitykset jatkuvat joulukuun puoliväliin asti.
Liput ovat myynnissä osoitteessa
www.netticket.fi

Lisätiedot esityksistä DuvTeaternin kotisivulla (siirry sivulle):
www.duvteatern.fi