Breaking taboos: Seksuaalioikeudet ovat ihmisoikeuksia

01.06.2021

Kansainvälinen projekti rohkaisee vammaisia ihmisiä, heidän läheisiään sekä heidän kanssaan työskenteleviä ammattilaisia keskustelemaan seksuaalisuudesta avoimesti.

NEO – OmaPolku (Setlementti Tampere ry) pureutui yhdessä tanskalaisen TV-Gladin ja latvialaisen Apeirons-järjestön kanssa vammaisten ihmisten seksuaalisuuteen, joka on monissa yhteiskunnissa vaiettu tabu, josta ei voi tai saa puhua ääneen. Järjestöjen yhteinen Nordplus-rahoitteinen Breaking Taboos by Networking -projekti on nyt loppusuoralla.

Projektin aikana tuotettiin videokokonaisuus ja nettisivu keskustelun tueksi ja avuksi seksuaalikasvatukseen sekä herättämään yhteiskunnallista keskustelua. Materiaali löytyy osoitteesta (siirry sivulle)
breaktaboos.com

Videot kertovat, että vammaisilla ihmisillä on samanlaiset seksuaaliset tarpeet kuin muillakin ja kaikilla täytyy olla oikeus ja vapaus toteuttaa seksuaalisuuttaan. Aiheesta ei myöskään saa vaieta, siitä pitää voida puhua, jolloin yhdenvertaisuus ja tasa-arvo voivat toteutua myös tällä elämän osa-alueella. Seksuaalioikeudet ovat ihmisoikeuksia, jotka perustuvat YK:n ihmisoikeuksien julistukseen.

Breaking Taboos by Networking on kansainvälinen verkosto, johon kuuluu yhdistyksiä jotka työskentelevät TV- ja videotuotannon alalla ihmisten kanssa, joilla on erityisen tuen tarvetta. Suomesta mukana on (siirry sivulle)
www.omapolku.fi