Aspa-säätiön Mielekäs-toiminta haastaa kertomaan saavutettavista vapaa-ajan palveluista

25.02.2022

Mielekäs-toiminta kerää tietoa saavutettavista vapaa-ajan palveluista ympäri Suomen. Kunnat, yritykset ja muut toimijat pääsevät kertomaan, miten ne ovat edistäneet saavutettavuutta.

”Esteetön ja saavutettava vapaa-aika kuuluu kaikille. Siksi haluamme jakaa tietoa esteettömistä vapaa-ajan palveluista”, kertoo Mielekäs-toiminnan kehittämissuunnittelija Maija-Kaisa Pitkänen. ”Haluamme myös haastaa eri toimijoita tarkastelemaan, ovatko olemassa olevat vapaa-ajanpalvelut kaikille saavutettavia.”

Kunnat, yritykset ja muut toimijat pääsevät myös jakamaan hyviä käytäntöjään ja kertomaan, mitä heillä on tehty saavutettavuuden eteen.

Haastekampanjaan voi osallistua Facebookissa tai Instagramissa

Toimijat saavat kertoa sosiaalisessa mediassa esimerkkejä siitä, miten heillä on huomioitu esteettömyys ja saavutettavuus omissa palveluissaan. Esiin voi nostaa yhden tai useamman palvelun, harrastetilan tai kertoa yleisellä tasolla, miksi saavutettavuus on sydämen asia.

Tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät (siirry sivulle)
Aspa-säätiön verkkosivuilta.

Mielekäs-toiminta on Aspa-säätiön kehittämistoimintaa, joka järjestää mielekästä vapaa-ajan tekemistä asumispalveluita käyttäville vammaisille ihmisille ja mielenterveyskuntoutujille. Mielekäs-toimintaa rahoittaa STEA.