Kettukin Vuoden 2018 taiteilijan yksityisnäyttely Hämeenlinnassa

23.10.2018

Antero Laineen yksityisnäyttely on Galleria Arxissa Hämeenlinnassa 10.10. – 8.11.2018. Näyttelyn nimi on Hiljainen hetki.

Kun lahtelainen Antero Laine valittiin keväällä Kettukin Vuoden 2018 taiteilijaksi, hän sai myös yksityisnäyttelyn Hämeenlinnaan.

Kettuki ry nimittää vuosittain Kettukin Vuoden taiteilijan avoimen hakumenettelyn kautta. Antero Laineen valitsi Vuoden taiteilijaksi ehdokkaiden joukosta ruotsalainen kuvataiteilija Lotte Nilsson-Välimaa, joka toimii myös Laineen yksityisnäyttelyn kuraattorina. Vuoden taiteilijoita on valittu vuodesta 2004 saakka.

 

Antero Laine tekee taulua.

Antero Laine on vuonna 2006 Kaarisillasta valmistunut kuva-artesaani.

Valmistumisensa jälkeen Laine on työskennellyt Kaarisillassa kokopäiväisenä taiteilijana. Laine tekee pääasiassa akryylimaalauksia ja keramiikkatöitä. Töissään Laine on luonut oman maailman, joka katsojan silmissä herää eloon. Hänellä on ollut kaksi yksityisnäyttelyä, joiden lisäksi hän on osallistunut kymmeniin yhteisnäyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla.

”Tuntuu tosi hyvältä saada tunnustusta, kun on pitkään ja ahkerasti tehnyt töitä. Haluan kiittää taideohjaaja Outia (Kirves) siitä, että hän on jaksanut auttaa ja kannustaa minua”, kertoo Laine.

Kettukin Vuoden taiteilija 2018 Antero Laineen taiteessa on aistittavissa erityistä hiljaisuutta. Näyttely Galleria Arxissa Hämeenlinnassa 8.11.2018 asti. #kettuki

Laineen maalauksissa ja keramiikoissa on aistittavissa erityistä hiljaisuutta. Kaikki kuvassa on tärkeää ja kaikki on tarkkaan harkittua, unohtamatta huumoria, jota esiintyy hänen töissään.

Myös näyttelyn kuraattori Lotte Nilsson-Välimaa on tyytyväinen. Lue lisää Leija-lehden jutusta:
https://www.tukiliitto.fi/tarina/onkohan-tama-teos/

Antero Laineen yksityisnäyttely nähdään Galleria Arxissa Hämeenlinnassa 10.10. – 8.11.2018. Laine sai lisäksi tuhannen euron stipendin, jonka mahdollistaa Assi ja Erkki Liikasen perustama nimikkorahasto Kansan Sivistysrahastossa.

Pääkuva: Yksityiskohta Antero Laineen teoksesta Ketut illan hämyssä, 2015, akryylimaalaus kankaalle 80 x 100,2 mm
Antero Laineen valokuva: Pekka Syrjälä

 

Kohtaamisia hämärässä

Lue selkolehti Leijasta, mitä taidehistorioitsija, tietokirjailija Satu Itkonen kirjoittaa Antero Laineen taiteesta:
Kohtaamisia hämärässä