Älä unohda selkokirjaa -seminaari keskiviikkona 28.9.2022

07.09.2022

Selkokirja on avain lukuelämyksiin silloin, kun muu kirjallisuus tuntuu liian vaikealta tai ei innosta. Mutta muistetaanko selkokirjallisuutta mediassa, kustantamoissa ja päätöksenteossa? Selkokeskus järjestää Älä unohda selkokirjaa -seminaarin keskiviikkona 28.9.2022 klo 15–17 Helsingin keskustakirjasto Oodissa ja etänä.

Keskiviikkona 28.9.2022 kello 15–17 selkokielen ja lukutaidon asiantuntijat sekä kirjailijat keskustelevat selkokirjallisuudesta.
Tapahtumaa Helsingin keskustakirjasto Oodissa voi seurata myös etänä.

Selkokirja on avain lukuelämyksiin silloin, kun muu kirjallisuus tuntuu liian vaikealta tai ei innosta. Mutta muistetaanko selkokirjallisuutta mediassa, kustantamoissa ja päätöksenteossa? Seminaarissa pureudutaan selkokirjallisuuteen eri näkökulmista ja kannustetaan selkokirjojen julkaisemiseen ja hyödyntämiseen esimerkiksi kouluissa ja kirjastoissa.

Maksuton seminaari on avoin kaikille. Näet ohjelman sivulla
Älä unohda selkokirjaa

Selkokirjoista keskustelemassa ovat esimerkiksi kirjailija Marja-Leena Tiainen, LL-Centerin projektikoordinaattori Jolin Slotte, kirjastoammattilainen Henriika Tulivirta, Lukuliikkeen asiantuntija Mari Järvenpää sekä kirjailija, selkomukauttaja ja opettaja Tuija Takala. Seminaarissa myös juhlistetaan Ari Sainion kolmeakymmentä vuotta selkokirjallisuuden parissa ja paljastetaan Ilo-kirjoituskilpailun voittaja.

""

Seminaarissa palkitaan Ilo-kirjoituskilpailun voittaja

Selkokeskus ja Oppimateriaalikeskus Opike järjestivät Kehitysvammaliiton 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Ilo-kirjoituskilpailun. Kilpailuun osallistui 135 selkokielistä novellia, joiden aiheena on ilo ja ajateltuna lukijana selkokieltä tarvitseva nuori aikuinen tai aikuinen. Kilpailun raati valitsee voittajanovellin, joka julkistetaan seminaarissa klo 16.

Tervetuloa innostumaan selkokirjallisuudesta ja löytämään keinoja lukutaidon parantamiseksi!

Selkokirjat

Selkokirjat ovat lyhyempiä ja selkeämpiä kuin tavalliset kirjat. Selkokieli on helppolukuista kieltä. Sen rakenne, sanat ja sisältö ovat tehty helpoiksi lukea. Voit tutustua kirjoihin Selkokeskuksen sivulla
Selkokirjallisuus